" "

forexchief

Smart trade with idiot rules (latihan kejujuran si Zack)

Discussion in 'Jurnal Trading' started by Zack_Ahmed, Dec 7, 2012.

Share This Page

  1. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Malem om momod (om ucing, om ang)
    ane izin buat lapak ya :11:
    ane perkenalkan diri dolo:
    nama : zack ahmed
    panggilan di musholla: zaky :113:
    panggilan di pasaran: zack (baca: jek) :111:
    betawi asli :cz07:
    ane coba belajar jujur ni, ane nubi pisan
    selama ini bolak balik ngemsi :))
    - jujur kalo selama ini masih ego.
    - jujur kalo selama ini sok pinter (padahal ane smart, gubrak :))) )
    kagak, nyang bener ane masih harus terus belajar.
    - jujur kalo selama ini masih selalu nebak-nebak arah pergerakan harga, jadinye nyungsep terus tuh.
    Mudah-mudah an dengan ane memberanikan diri buka lapak dimari, kebiasaan ane berubah. Sekalian ane belajar nerocos dimari tentang pemahaman ane dari materi nyang diajarin babah KG, encang dul dan encang-encang senior nyang lain.
    Ane memanfaatkan alat bantu full dari babah KG (salam buat nyak ya be yak, :ngacir::ngacir:)
    Guru silat ane turunan babah kage juga,, ada encang dul, encing angie dan encang encang senior de el el,,, ane ga bisa balas kebaikan mereka selain mendoakan semoga dibalas oleh Allah swt.. aminn
    Target harian ane 30 pips, kalo lebih berarti bonus dah
    Ane coba belajar disiplin mikutin rules nyang ane buat. Sebenarnya sih mikut rule fits nyang diajarin babah kg dan encang dul, cuman ane tambahin dikit pake open sesi market dan sma shift daily. Semuanya ntu juga diajarin mereka (babah kg dan encang dul).
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    " "
  2. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    encang dul ngomelin ane mulu " ambil nyang udah di depan mate"
    ho oh dah, mayan malam ini dari gu nambah 11 pips, nunggu Ny buka aja dah, biarin mo nyungsep duluan ga ape-ape.
    ane nyerocos nyang ane faham besok-besok aje yak
    [​IMG]
    [​IMG]
  3. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Audusd
    tadinye op pertame dah untung tuh 4 pips, eee harga naik,, nyesel? kagak tuh, kata encang siapin sl nyang kite bisa nerima. Sl ane taro diatas open sydney + spread. Nah giliran harga dibawah rdl daily dan median dari hi/lo virgin terdekat ane nambah atu lagi... harga emang dah diatas lsma daily, nyang ane faham bahwa udah mulai tu melemah harga, tapi masih dibawah sma daily nyang down, artinye harga diantara keduanye. kalo dah gitu ane ingat kata babah KG, kalo diantara keduanya berarti harga sedang berkonsolidasi. Market nyang aktif london dan NY, pelaku pasar NY masih celingak celinguk kali ye, baru buka soalnye. Op kedua pas dibawah london open line.
    [​IMG]
  4. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    op kedue ane closed +12. Nyisain op nyang pertama, nyang ane perhatiin batas terdekat open london dan sydney nyang virgin terdekat (06/12), sma weekly (nyang ane faham harga berarti masih diatas rata-rata mingguannye) serta low virgin terdekat nyang jadi benteng buyers
    [​IMG]
  5. vicenzo

    vicenzo Member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Salam kenal bro, klu boleh tau, rules nya apa aja, masih bingung ttg sma shift dan open market.
  6. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    salam kenal juga bro...
    hehehe iye ane belon jelasin.
    Begini ni, ane namain jurnal ane dengan "smart trade with idiot rules" krn ane sering diceramahin tu ama encang dul " hai jek, the best indikator is your brain", waduh ane terus mikir aja bro apa maksudnya yak,,, akhirnye ana mulai nyadar ni (ampe sekarang juga masih terus belajar) I have to be a smart trader, nyang berarti caranye harus smart, I've to use the smart way.... bahwa selama ini ane ga mau tau dengan nikmat Tuhan nyang atu itu. Pengennya nyang instan aje, nah babah KG ternyata responsif dengan tipikal orang nyang kayak ane ini, beliau beri tu ke kita alat bantu nyang idiot, cuma kite nye aje nyang kagak nyadar. Pagimane bise ane kate idiot? ya iye, ni ane contohin yak:
    - rdl (ranging detector line), dengan indikator ini kite bisa tau dengan idiot dominasi buyer seller. Alat bantu ini ngasi tau kite area kesepakatan buyer seller, artinye area dimane mereka lagi pada nego-negoanlah gitu. Nah jika harga diatas rdl berarti buyer nyang mendominasi, begitu sebaliknye. idiot kan?
    - sma shift nyang dengannye kite tau awal data harga 24 jam, 1 minggu ato 1 bln nyang lalu. Artinye jika harga sekarang dibawah sma shift daily, kite jadi tau tu bahwa harga sekarang dibawah awal data 24 jam nyang lalu, nyang dengan begitu kite langsung sadar dan dan bisa nyimpulin bahwa seller mendominasi, begitu sebaliknye. idiot juga kan?
    - sma nyang dengannye kite bisa tau rata-rata pergerakan harga berdasar acuan waktu. misal harga dibawah sma daily, kite langsung tau tau berarti harga dibawah rata-rata hariannye. Sama halnya dengan lsma, kemiringan sma juga menginformasikan ke kite kecenderungan arah pergerakan harga. Naik- datar- turun semua dengan idiot bise kite tau hanya dengan ngeliat bentuknye.
    - open market nyang dengannye kite tau maunye pelaku pasar disetiap sesinye hanya dengan melihat awal harga di setiap open sesi market tersebut (starrting price). Artinye kalau harga diatas open line nye berarti buyer mendominasi di sesi tersebut, begitu sebaliknye. idiot lagi kan?

    Dengan alat bantu nyang diberi babah KG tersebut apa nyang salah ya kok kite masih kesasar sana sini?
    Sekarang ane tau jawabnye,,,,
    Kita masih kesasar krn kite ga faham dasar analisa pergerakan harga. Nah untuk masalah nyang satu ini juga babah KG dah ngulas nye dengan detail di 5 prinsip dasar analisa pergerakan harga.
    Dan masalah nyang paling utame adalah EGO. Nyang ane rasain itu sih. Kite maunye harga mengikuti analisa kite, ga boleh ga sejalan dengan analisa kite, seakan-akan kite nyang nyetir tu pergerakan harga. qqqqq ane banget tu bro, ,, padahal babah KG dah bilang jelas di 5 prinsip dasar itu.
    Malam ini alhamdulillah ane belajar disiplin dengan ego ane. ane closed - 18 (audusd), tadinye sempat ane hold krn analisa ane harga masih bermain di normal daily, dan jarak harga dengan lsma nyang mulai up cukup jauh (berharap harga ranging dan balik ngedeket lsmanye). Nah nyang begini ini nyang ngerusak iman ane qqq. Tapi akhirnye ane putusin closed, krn harga dah diatas rdl daily, lsma slope up, diatas sma daily, diatas median hi/lo virgin.. Alhamdulillah hari ini dagangan ane masih plus 69 pips secara akumulatif (pagi mpe sore +64 pips, malem 11+12-18=5pips). Masih inget psikologi setelah OP dari babah KG kan? inget lah ya ....
    [​IMG]
  7. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Learn - Do - Teach

    Mumpung market tutup, ane coba belajar ulang. Katenye sih waktu liburan gini kalo ga ngapa-ngapain mending ngerevew dagangan minggu kemaren. "Diinget-inget, ditulis, ntar keliatan tu bego lu jek dimane, ente stabillo tu nyang gede kesalahan-kesalahan, biar ga diulang minggu depannye" gitu kate encang dul. Bujug dah, abis ane terapin tuh keliatan abis bego ane, ego ane, mpe ngedumel sendiri dah ane "kok op disini sih, apa alasannya yak? pan ini masih gini, pan itu masih gitu, pan ini dah jelas bentuknye begini, pagimane sih?" qqqqqqq
    "Belajar terus ya jek, kamu pasti bisa" lanjut encang dul, "lha ane kan ga ngarti dagang cang, kaga pernah makan bangku sekolahan urusan nyang begini ini, taunye ane cuma ngaji, karena ane sekolahnye cuman ngaji doang" kata ane, trus si encang nimpalin "percaya deh, saya yakin ente bisa jek, elu pegang prinsip ini nih, Learn Do Teach, yang penting niat kamu!".
    Awalnye pusing ane, binatang apalagi tu yak Learn Do Teach :71: Tapi kemudian ane mulai faham.

    Learn
    Kudunye emang harus terus belajar. Belajar dari orang-orang nyang lebih faham. Dari siape aje, ga penting statusnye, nyang penting omongannye, isinye, pengalamannye, tulisannye. Sejak itu jadi banyak guru ane, karna siapapun nyang ngasi tau ane anggap guru. Kalo babah KG dah jelas dah, guru dari guru guru ane, sampe-sampe ane ngayal ni, kapan ane bisa ketemu ame die, ane cuman mo bilang "I love you beh, may Allah bless you and your family forever, dunia akherat".

    Do
    Bis belajar, ngarti, terapin dah. Terapin di kegiatan sehari-hari. Karena kite dagang ya terapin di care kite bedagang. Disini ini nyang sering ane ga kuat, selalu ga jujur ama diri sendiri. Lha kok gitu? ya iye, lha dah jelas-jelas terkadang harga maunye turun, ane justru nebak-nebak, ngarep-ngarep, dan ngelakuin nyang sebaliknye. Ujung-ujung nye ancur dah tu dagangan. Semua informasi juga dah jelas nunjukin ke ane, lsma dah kayak jarum pentul, bentuk sma juge jelas, titik acuan nyang ane jadiin patokan utama juga seirama informasinye. Tapi tetep aje ane ngotot. Ajib ajib begonye ane.... Ato sering juga begini, ape nyang ane buat dah sesuai dengan seluruh informasi nyang ade, tapi tiba-tiba harga ga sesuai dengan kenyataannye, nah ane tetap ngotot bertahan, padahal encang dul sering ngomelin ane "reaktif jek! inget prinsip dasar analisa babah KG!"
    Ane ga habis fikir dah ngeliat tingkah ane. Salut dah buat babah KG. Cerdas banget tuh babah. Ngasi kite-kite alat bantu nyang duahsyat, nyang rules nye idiot aje. Seluruh alat bantunye seraca kasat mate bise diartiin. Cuma ane aje nyang kegedean ego. Ampun dah, mudah-mudah an ane bisa berubah.
    Sekarang ane lagi belajar disiplin nerapin tuh 5 prinsip dasar analisa babah KG dalam dagangan ane.

    Teach
    Nah ini die masalahnye. Ane kaga pinter ngajarin. Encang selalu bilang "ajarin apa yang kamu faham ke orang lain, semangat berbagi ini pesan guru KG".
    Kaga ada nyang mau ane ajarin qqqqq, pernah ane ajak emak ane "mak sini duduk bentar, ane mau belajar ngajarin emak cara bedagang nyang bener" :71:
    Pagimane mo ngajarin, orang ane juga masih terus belajar dan belon bener dagangnye. Tapi minimal bagi nyang baruuuu sekali dan kaga pernah makan bangku sekolahan kayak ane boleh lah ane berbagi pengalaman ane. asal jangan ngemsinye, bangkrutnye nyang diikut qqqqqq
    Usut punye usut ternyate sikap ini, sadar ga sadar, langsung ato ga langsung nurun tuh dari babah KG. "Dengan menulis mengikat ilmu"... oooo rupanye balik ke kite lagi tuh manfaatnye.

    Learn tanpa do ama dengan sie sie (omong doang)
    Do tanpa learn ama dengan nyungsep (ya iye, ngelakuin tanpa ilmu)
    learn+do tanpa teach ama dengan ga besyukur
    teach tanpa learn dan do ama dengan sesat menyesatkan qqqqq

    udah ah, istirahat dolo, ntar ane coba urai rules idiot dari indikator brillian babah KG
  8. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Ada dua cara untuk kite bisa dagang nyang bener:
    - pertame: kita pelajari tu apa dagang, kite buat perencanaan (plan), kite atur strategy nyang akan kite jalanin, kite analisa kemungkinan (probability) dari strategy itu, kita buat juga strategy nyang lain jika strategy pertame tadi ga berjalan sesuai rencane, kita atur berape modal nyang bisa kite gelontorin, kita fikirin juga kalo ntu dagangan ancur kite siap nerime dan memungkinkan kite untuk dagang lagi besoknye. Kite analisa lagi kire-kire harus ngambil untung di harge berape, dan kalo nyungsep batas toleransi kite di harga berape dan sebagainye. Intinye optimalisasi kerja otak kite bener-bener dibutuhkan. Referensi-referensi nyang berhubungan dengan statistika jadi hal nyang biase dan wajib.
    - kedue: kita hanya ngikut dan disiplin dengan rules nyang dibuat orang-orang di level pertama tadi. Tugas kite hanya ngikut doang. Kagak pake mikir. Nyang dibutuhkan kite hanya bertindak sesuai rules nyang udah ditentuin mereka. TITIK

    Tinggal kite ni milih mo masuk ke level nyang mane. Ane nyang kaga ngarti dagang milih nyang kedue dah sambil terus belajar biar bisa jadi nyang pertame.
    Artinye ane milih mikut rules nyang dah dibuat babah KG dan encang-encang senior buat ane berdagang. Nyang dibutuhkan dari ane cuma DISIPLIN TERHADAP RULES.

    Dominasi ya dominasi
    Up ya up
    Down ya down
    titik jebred
    Yang pasti-pasti aja

    Kalimat-kalimat ntu lah nyang sering keluar dari mulut si encang, dan keluar masuk kuping ane. qqqqq

    ashar dolo ah
  9. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Nyang penting untuk dilihat dalam menganalise adalah data paling akhir dan posisinya terhadap data awal. Untuk itu ane butuh acuan untuk mengukurnye. Babah Kg dah berbaik hati dengan memberi banyak custom indikator untuk kite bisa memanfaatkannye.
    Atu-atu ane coba paparin nyang selalu ane gunain sefaham ane.

    SMA Shift
    [​IMG]
    Dengan alat bantu ini ane bisa bandingkan posisi data harga terakhir dengan awal data harga 24 jam, 1 minggu ato 1 bln nyang lalu.
    Idiot rule nye:
    Ane dianjurin untuk saklek aje ama si encang, artinye kalo rata-rata data saat ini berada di bawah sma shift atau data awalnye maka seller berkuasa, opsi op hanya sell, begitu sebaliknye. Tinggal ane cari dimana entry terbaiknye.

    RDL
    [​IMG]
    Alat bantu ini ngasi tau kite area kesepakatan buyer seller, area nyang paling disenangi ama buyer seller untuk ngelakuin negoisasi artinye jika harga diatas rdl berarti buyer nyang mendominasi, begitu sebaliknye.
    Idiot rule nye:
    Harga diatas rdl buyer win, opsi hanya buy. Begitu sebaliknye.

    oh iye, ane coba bandingin tu rdl dengan closed london. Bener kate babah KG, 94 koma sekian % posisi rdl dan closed london berdekatan
    [​IMG]
    Encang dul juga pernah ngejelasin ke ane, bahwa market london jadi barometer market nyang lain untuk bertransaksi.
    Jadi idiot rule nye ya sama, harga diatas closed london buyer mendominasi, begitu sebaliknye.

    ane makan malam dulu yak, ntar ane nyerocos lagi
    Last edited: Dec 8, 2012
  10. Zack_Ahmed

    Zack_Ahmed New Member

    Messages:
    133
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    lanjut yak..
    Belon lama ini babah Kg juga dan mempermudah lagi pemahaman kite tentang memetakan kekuatan buyer seller. Nilai tengah (median) dari hi/lo virgin dijadiin batas area buyer seller.
    [​IMG]
    idiotnye ane ngartiin:
    diatas median buyer win, dibawah median seller win

    OPEN SESI MARKET
    Nah ni die favorit ane,, dengan alat bantu ini ane bisa ngeliat minat pelaku pasar disetiap sesinye. Kecenderungan minat mereka juge dengan idiot ane liat dari awal harga nyang terbentuk disetiap sesinye. Jika harga diatas nilai awal nyang terbentuk disetiap sesinye maka kecenderungan harga dibawa naik (buyer win), begitu sebaliknye. Biasanye ane nunggu 30 menit ampe 1 jam dari pembukaan market disetiap sesinye. Karena ane dikasi tau bahwa kecenderungan pelaku pasar mikut nyang dominan, jadi diawal-awal sesi biasanye pada intip-intip kekuatan.
    Ni coba ane kutip tulisan babah di 5 prinsip dasar menganalisa pergerakan harga:
    Nilai Open atau harga pembukaan di setiap Market Session adalah ibarat nilai harga awal (starting price) sebelum terjadinya transaksi-transaksi yang dilakukan pelaku pasar selanjutnya di Session Market tersebut. Jadi dengan kata lain kemana pelaku pasar di setiap Market Session tersebut akan membawa harga dapat kita lihat dengan membandingkan harga yang terbentuk saat ini dengan nilai harga saat Market Session tersebut buka (Open).
    [​IMG]

    udah dulu ah, mo istirahat, biar besok bedagangnye fresh qqq.. ntar ane nyerocos lagi gimana ane memanfaatkan sma dan lsma untuk ngeliat kecenderungan arah pergerakan harge dan apa aje nyang ane jadiin batas-batas kecenderungan tujuan harge.
    Nyang jelas ane hanya olah tu date untuk akhirnye ntar hanya dapet satu kesimpulan nyang probability nye lebih besar. Up ya up, down ya down, dominasi ya dominasi qqqqqqq

Share This Page