" "

forexchief

AYUH.......LIPAT GANDAKAN EQUITY Dengan modal percuma......

Discussion in 'Jurnal Trading' started by mdue74, Feb 23, 2011.

Share This Page

  1. mdue74

    mdue74 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Salam All Members Kgers........


    Tujuan saya membuka jurnal ini adalah ingin mengajak teman-teman bersama melipat gandakan Equity. Bagi mempelajari keberanian berbisnis dalam forex.
    Dengan modal percuma, ayuh sama-sama kita mencari peluang memberanikan diri menjanakan keuntungan FOREX.
    Gak usah takut kerana kita menggunakan modal free.
    Kalau margin Call pun kita tak rugi apa-apa.
    Tetapi sekiranya diizinkan tuhan kita mampu melipat gandakan Equity maka kita akan mengaut keuntungan yang Luar biasa.

    Kita akan melakukan semaksima 5 OP kali sehari Dan seminima 1 OP sehari utk mencapai 50 OP yang berprofit. Jadi kita memerlukan secepat 10 hari jika mampu melakukan 5 OP sehari dan juga kita hanya memerlukan 50 hari jika kita hanya mampu 1 OP sehari. Tiada tekanan, bebas kepada kecerdasan masing-masing. Jika silap pilih kita akan menghadapi margin call(gak usah takut, kita gunakan modal free). Amalkan mencari tahap analisa fail tidak melebihi 50pip. Bermakna kita ada 2 peluru utk MEMBURU.

    Dalam melipat gandakan Eqiuty, kita memerlukan keberanian yang berasas iaitu penuh pemahaman agar kita mampu mencari OP yang berprofit.

    Di sini saya ingin mengajak teman-teman bersama-sama menganalisa dan mencari OP yang probality tinggi mencapai profit.

    Jika saya gagal mendapatkan probality OP yang berprofit maka saya akan mengalami margin call. Dan Jurnal ini langsung tertutup, kerana saya hanya menggunakan semaksima 100pip sebagai margin cover lot size.

    Pertama:
    Silakan teman-teman meng-register modal 100usd percuma itu pada link http://www.kgforexworld.com/showthread.php?t=1127

    Kedua:
    Kita akan merancang pelan melipat gandakan Equity.

    Modal = 100,00 usd

    Target Max = 20pip
    Tarikh Bilangan Modal Lot size Lot Size 1pip = USD Total target us Total terkini
    1 = 100 = 0,10 = 1,00 = 20 = 120
    2 = 120 = 0,12 = 1,20 = 24 = 144
    3 = 144 = 0,14 = 1,40 = 28 = 172
    4 = 172 = 0,17 = 1,70 = 34 = 206
    5 = 206 = 0,20 = 2,00 = 40 = 246
    6 = 246 = 0,24 = 2,40 = 48 = 294
    7 = 294 = 0,29 = 2,90 = 58 = 352
    8 = 352 = 0,35 = 3,50 = 70 = 422
    9 = 422 = 0,42 = 4,20 = 84 = 506
    10 = 506 = 0,50 = 5,00 = 100 = 606
    11 = 606 = 0,60 = 6,00 = 120 = 726
    12 = 726 = 0,72 = 7,20 = 144 = 870
    13 = 870 = 0,87 = 8,70 = 174 = 1044
    14 = 1044 = 1,04 = 10,40 = 208 = 1252
    15 = 1252 = 1,25 = 12,50 = 250 = 1502
    16 = 1502 = 1,50 = 15,00 = 300 = 1802
    17 = 1802 = 1,80 = 18,00 = 360 = 2162
    18 = 2162 = 2,16 = 21,60 = 432 = 2594
    19 = 2594 = 2,59 = 25,90 = 518 = 3112
    20 = 3112 = 3,10 = 31,00 = 620 = 3732
    21 = 3732 = 3,70 = 37,00 = 740 = 4472
    22 = 4472 = 4,47 = 44,70 = 894 = 5366
    23 = 5366 = 5,36 = 53,60 = 1072 = 6438
    24 = 6438 = 6,43 = 64,30 = 1286 = 7724
    25 = 7724 = 7,72 = 77,20 = 1544 = 9268
    26 = 9268 = 9,26 = 92,60 = 1852 = 11120
    27 = 11120 = 11,12 = 111,20 = 2224 = 13344
    28 = 13344 = 13,34 = 133,40 = 2668 = 16012
    29 = 16012 = 16,00 = 160,00 = 3200 = 19212
    30 = 19212 = 19,20 = 192,00 = 3840 = 23052
    31 = 23052 = 23,00 = 230,00 = 4600 = 27652
    32 = 27652 = 27,60 = 276,00 = 5520 = 33172
    33 = 33172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 39172
    34 = 39172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 45172
    35 = 45172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 51172
    36 = 51172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 57172
    37 = 57172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 63172
    38 = 63172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 69172
    39 = 69172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 75172
    40 = 75172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 81172
    41 = 81172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 87172
    42 = 87172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 93172
    43 = 93172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 99172
    44 = 99172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 105172
    45 = 105172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 111172
    46 = 111172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 117172
    47 = 117172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 123172
    48 = 123172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 129172
    49 = 129172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 135172
    50 = 135172 = 30,00 = 300,00 = 6000 = 141172


    WOWWWW.....BISAKAH KITA MENCAPAI 141172US DENGAN HANYA BERMODALKAN 100US. TAK CUBA MAKA TAK TAHU.( lot size yang terakhir hanya 30,00 saja yang maxsimum dibenarkan oleh broker.)

    Caranya:
    Setelah kita melakukan analisa sebaik mungkin dan kita akan mencari OP yang akan Hit TP 20pip, Stop Loss nya akan di cover margin 100pip itu.. Dan kita akan tutupkan computer dan akan di buka beberapa jam kemudian(KALAU BOLEH AMALKAN ANALISA SATU JAM SEBELUM OPEN DAN SEBELUM CLOSE SESI MARKET, jadi di sini kita boleh setkan setiap open atau close sesi buka computer.). Kalau ia sudah hit, maka kita dapat menganalisa utk OP yang kedua. Tetapi, jika ia Hit margin bermakna kita kena margin call, maka tamat lah projek melipat gandakan Equity. :cz38:He he he he.... apa nak risau...itukan modal percuma.

    Kalau kita tak cuba maka kita tak tahu, sedangkan dalam forex sajalah keuntunga melipat ganda dapat dilakukan. Oleh itu, lakukan analisa sebaik mungkin dan cari Op yang terbaik utk Hit TP 20pip. Tutupkan computer...:cz07::cz43:


    (Ingat!!!!!! kita hanya ada 2 peluru, jadi lebih bagus menunggu rusa agar kita dapat sasarannya. INSYAALLAH.....)
    Last edited: Feb 23, 2011
    " "
  2. FXri

    FXri Well-Known Member Staff Member

    Messages:
    2,138
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    48
    Lanjutkan Om...!!! :cz07:

    i know we can do it...lets dance together with the market ~ ~ ~ ~ :cz23:
  3. celanebotol

    celanebotol Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    izin menyimak pak ncik...........:cz06:
  4. mdue74

    mdue74 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hari kedua OP ke-2

    Alhamdulillah...Hit 20pip.....

    OP[​IMG]


    HIT TP[​IMG]


    Ayuh teman-teman semua, joinlah disini. Sama-sama analisa dan cari hit 20pip. Sebelum ini pun saya gak berani dengan 100pip cover margin.

    Disebabkan modal percuma...Saya ingin mencuba dengan berisiko margin call(margin call pun tak apa kerana modal free, jangan tembak-tembak pulak.....)

    Saya ayakin teman-teman juga mempunyai peluang itu, lakukan sekarang dengan modal Free itu.

    Saya juga ingin melihat apakah saya mampu mencapai plan yang di rancang itu.........

    Belum cuba belum tahu. Kalau margin call....Usaha lagi..

    Ada 48 OP lagi dan 48 hari lagi... Lama lagi tu....

    Bersantaikan..

    OK, mahu istirehat dulu.... Kalau ada peluang , sesi US akan di analisa lagi.

    salam ggh......:cz07:

    (lakukan analisa sebaik mungkin agar probality hit 20pip berpprofit)
  5. kristal87

    kristal87 Member

    Messages:
    650
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    18
    hahahahha...
    hebat euyyy...
    semangattt!!!

    man jadda wa jadda..
  6. mang koyod

    mang koyod Member

    Messages:
    235
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    mantap bro!

    wah.. pemikiran yang cerdas! :cz07:
    ikutan ah.. :cz06:
    mudah-mudahan gak mc.. hiks..
    [​IMG]
  7. Wannabe

    Wannabe New Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nanya donk om

    Maksudnya kalau kita ngga pake SL?
    Jadi kalau salah analisa langsung MC?
    gitu ya om?:cz33:
  8. EJMTNG

    EJMTNG Member

    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Mental Newbie

    Pertama baca kesannya sensasional... sempat tertantang juga sih (maklum newbie :cz38:). Tapi setelah dipikir-pikir kayaknya kok kesannya mental newbie banget ya??? Pengen cepat kaya... Kalau saya belajar dari pengalaman sih, prediksi saya thread ini gak akan bertahan lama.. sorry, no offense...

    Tapi kita lihat aja kelanjutannya, siapa tau anda2 memang orang yang luar biasa...

    :cz07:
  9. mdue74

    mdue74 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Positif Thinking.............

    He he he... terima kasih Om...moga kita semua berhasil ya. Bila lagi mahu mempergunakan modal free. Kalau gak jadi atau MC, maka tiada istilah kerugian. Cuma ada hanyalah ilmu belum cukup utk bergelar tarder.....Ayuh Om...join sama-sama...Agar dapat merealisasikan bisnis forex.



    Berdoalah utk kebaikan dan berusahalah sebaik mungkin kerana tuhan tidak memberi kesulitan di luar kemampuan kita. Jadi kita berpeluang. Jangan takut gagal. kerana takut gagal sebenarnya memberi pengertian yang menyesatkan. Ayuh Bro terus maju...agar suatu hari kelak Bro akan merasai kemampuan bro. Positif thiking. he he he.

    Iya.... SL nya adalah margin modal 100usd iaitu bermula dengan cover 100pip. Jadi berusahalah sebaik mungkin menganalisa serta mencari point yang menghampiri ke arah profit. Peluang itu ada, tinggal usaha dan lakukan aje.

    Silakan Bro, kembangkan Equity Bro di sini agar dapat menyemarakkan lagi semangat....Kerana ilmu KG cukup tinggi, dan semenganya mampu melakukan jika kita berada dalam keadaan bersedia.... Tinggal kita yang menguasainya. biar akhir nanti kita semampu KG yang hanya margin seminima 25 pip saja cover satu lot. He he he...itu KG.. dan KG juga manusia..jadi kita pun manusia...Bezanyanya KG usahanya dan kemampuannya yang membanggakan. Jadi...marilah kita sama-sama mengikuti jejak langkah KG sebagimana ia mampu melakukannya. Gunakanlah peluang modal percuma ini dengan sebaiknya. Analisa sebaik-baiknya sebelum melakukan OP yang margin cukup mencabar ini. Tetapi jika pada orang yang cukup ilmu maka tidak menjadi masalah baginya.


    Benar kata Bro.... tetapi istilah Pengen cepat kaya bukanlah target utama saya. saya memberanikan diri kerana mahu memiliki penguasaan keyakinan beriringan dngan keberanian berasas...

    Katakan saya margin call, namun saya masih lagi berpeluang . Berpeluang maksud saya ialah dalam hal mempelajari erti menghadapi emosi serta keinginan...

    Terima kasih atas kata-kata bro...saya anggap sebagai nasihat..

    Untuk pengetahuan Bro, akaun peribadi saya menggunakan margin cover 1 lot = 1000pip.

    Di sebabkan ini akaun percuma...jadi saya memberanikan diri melakukan yang tak pernah saya lakukan. Tapi jika saya Loss atau margin call maka secara auto nya saya gak masuk lagi thread ini.

    moga kejayaan tercapai...isyaallah.:cz07:
  10. Qcoot

    Qcoot Member

    Messages:
    177
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Kalo mau ikut silakan,
    Kalo ngga juga ga ada yang ngelarang koq.

    Kalo emang yakin dengan analisa, cari probabilitas TP yang paling tinggi, sehari nyari 20 pips doank ya gapapa, yang pentingkan equity nya, bukan pips nya.

    LANJUTKAN....

Share This Page